Weir Residence

Jan Weir asked studiozONE and Integrity Building Group to renovate her kitchen and bathroom in her co-op unit in Detroit's Chateaufort community which is part of the historic Lafayette Park neighborhood.

 

The original galley kitchen created a "box" which visually chopped the first floor into two halves making the unit seem much smaller than it really was. 

 

The design eliminated the "box" in its entirety and replaced it with an expansive island.  We created an "entry" with a new coat closet separating the stairs to the basement from the remainder of the first floor.  From the "entry" it is now possible to see the entire "living area", kitchen, dining and living area.

 

We would especially like to thank Jan for being incredibly open minded and for the fabulous finish selections.

Existing Floor Plan
Existing Floor Plan
New Floor Plan
New Floor Plan

© studiozONE, llc 2012